Followers

Energy Saving Mode








Salam u all.. hari ni saya nak tunjukkan cara nak buat Energy Saving Mode(screensaver) diblogger...mcm yang anda lihat di gambar diatas adalah contoh eneryg saving mode yang saya terangkan..tutorial ini amat mudah..


1,buka akuan blogger anda,
2,pergi ke [DashBoard] -- [Design] -- [Edit HTML] >> cari perkataan ni kat html korang [</head>] .
3.lepas jumpa kod tadi,korang copy kod baru di bawah ni dan paste di atas kod [</head>]  yang korang jumpa tadi..



<!-- save your energy --><script language='javascript' src='http://nikbir09.ws/scriptforenergy.js' type='text/javascript'/> 
<!-- save your energy end -->



4.dah siap..?save... 


1 Response to Energy Saving Mode

  1. thanx yup =)

Post a Comment

nuffnang ads